• Kabul ve Red: Gönüllüler tarafından doldurulan formlar komisyonumuzca incelenecek, projeye dahil edilecek arkadaşlarımıza bilgilendirme yapılacaktır. Bir bölgede gönüllü başvurusu, danışan başvurusundan az olduğunda ve gönüllümüzün yeterli becerilere sahip olmadığı kanaati hasıl olduğunda gönüllüler içerisinde eleme yapılabilecektir. Bu nedenle gönüllü formunu doldurmak, projede kesin olarak yer alacağınız anlamına gelmemektedir.
  • Müdahale Yöntemi: Gönüllülerimiz Psikoterapi ya da Psikososyal Destek programımızdan hangisinde yer alacağına, online ya da yüz yüze müdahaleye alınacağına başvuru formlarını dikkate alarak ilgili komisyonumuz karar verecektir. Afetzedeler için daha çok yüz yüze planlama yapılmaya çalışılacak, afet dışı bölgedeki çocuklar içinse online planlamaları yapılacaktır.
  • Ücret: Elin Elimde Psikososyal Destek Projesi gönüllülük esasına dayanmaktadır. Bu yüzden proje kapsamında gerçekleştirilecek görüşmeler için projeden ya da danışanlardan herhangi bir ücret talep edilmeyecektir.
  • Görüşme Sınırları: Bir gönüllü proje kapsamında en fazla 3 danışan görebilecektir. Her bir görüşme en fazla 45 dakika sürecektir. Bir danışan bir hafta içinde en fazla 3 defa görüşmeye alınabilecektir.
  • Gizlilik: Proje kapsamında, çalışma yürütülen çocukların mahremiyeti korunmalıdır. Bu kapsamda, projeye katılan çocukların bilgi ve belgeleri proje kapsamındaki süpervizörler hariç hiç kimseyle paylaşılmayacaktır. Aynı şekilde, çocukların hikayeleri, oyunları, resimleri ve kişisel bilgileri proje kapsamındaki süpervizörler haricinde kimseye aktarılmayacaktır.
  • Ses ve Görüşme Kaydı: Görüşme esnasında ve sonrasında çocukların görüntü ya da ses kaydı alınmamalıdır. Çocukların kendilerinin ya da yaptıkları çalışmaların fotoğraf ve videoları sosyal medyada veya başka bir mecrada/platformda hiçbir şekilde (yüzlerine emoji/sansür koyarak dahi) paylaşılmayacaktır.
  • Eşleştirme: Proje kapsamında danışan ile gönüllü eşleştirmesi ilgili komisyonumuz tarafından yapılacaktır.
  • Randevu Ayarlama: Eşleştirme yapıldıktan sonra gönüllü ve danışana iletişim bilgileri verilecektir. Bu aşamadan sonra ailelerle iletişim kurma ve randevu ayarlama sürecini bizzat gönüllüler yürütecektir.
  • Mekân Temini: Projemizde yüz yüze görüşme alacak gönüllülerimiz çalışma yapacakları mekânı kendileri ayarlayacaktır. Projemiz şu aşamada bir saha planı yapmamıştır.
  • Eğitim ve Süpervizyon: Projeye katılan gönüllülerin, proje süreci başlamadan önce belirlenmiş eğitimi alması ve proje sürecinde planlanan süpervizyonlara katılması zorunludur. Eğitim almayan ve süpervizyonlara katılmayan gönüllülerin gönüllülük süreci durdurulacaktır.
  • Gönüllülük Feshi: Proje yürütme komisyonu, yukarıda belirtilen koşullara uymadığını tespit ettiği gönüllüleri önceden haber vermek koşulu ile projeden çıkarabilecektir. Gönüllülerimiz de bir gerekçe göstermeden gönüllülük sürecini sonlandırabilecektir.